Η Αρχη

Ο Γιάννης Κιόρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Μεγάλωσε στις γειτονιές του Περιστερίου, απολαμβάνοντας τα μεσημέρια τις μυρωδιές από τα σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά. Κατά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της στρατιωτικής του θητείας, οπότε και εκτέλεσε επί 18 μήνες καθήκοντα μάγειρα και σερβιτόρου ανώτατων αξιωματικών, συνειδητοποίησε την μεγάλη του αγάπη για την κουζίνα και την μαγειρική και αποφάσισε να μετατρέψει την μέχρι τότε ερασιτεχνική του ενασχόληση σε επάγγελμα. Έτσι, με την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ξεκίνησε αμέσως σπουδές μαγειρικής τέχνης στο ΙΕΚ LE MONDE στην Αθήνα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Με το πέρας των σπουδών του εργάστηκε ως μάγειρας σε εστιατόρια της Αθήνας, όπως το Etrusco – Callirhoe Athens Restaurant (1 χρυσός σκούφος). Γρήγορα ένιωσε την ανάγκη να εξελίξει τις μαγειρικές του γνώσεις και να εξερευνήσει διαφορετικές κουζίνες και έτσι αποφάσισε να αναζητήσει δουλειά στο εξωτερικό. Από το 2005 ως το 2007 εργάστηκε ως Chef, επικεφαλής της κουζίνας του ελληνικού προξενείου στην Τεργέστη Ιταλίας και του Filoxenia Restaurant στην Τεργέστη και παράλληλα στην ελληνική Πρεσβεία στην Λιουμπλιάνα Σλοβενίας. Η εμπειρία του εμπλουτίστηκε κατά την εξάμηνη μαθητεία του (stage) στο Martin Berasategui Restaurant (3 αστέρια Michelin) στην πόλη Lasarte-Oria της Ισπανίας το 2008.

 

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου καταξιώθηκε ως Chef συνεργαζόμενος με διάσημα και βραβευμένα εστιατόρια. Το διάστημα 2008 -2013 εργάστηκε ως Sous Chef στο Εστιατόριο Etrusco (2 χρυσοί σκούφοι) στην Κέρκυρα, και στο Εστιατόριο ArtO2 (1 χρυσός σκούφος και βραβείο σχέσης ποιότητας – τιμής) στη Θεσσαλονίκη, στο Water Εστιατόριο του ξενοδοχείου Asterias Suites (1 χρυσός σκούφος) στη Σάνη καθώς και στο Hytra Restaurant (1 αστέρι Michelin, 1 χρυσός σκούφος) στην Αθήνα. Μάλιστα την περίοδο από το 2009 ως το 2011 ανέλαβε ως Chef του εστιατορίου ArtO2.

 

Έχοντας μεγάλο πάθος για τη δουλειά του δεν επαναπαύτηκε στην πετυχημένη πορεία του. Για όλο αυτό το διάστημα συνέχισε να ανακαλύπτει καινούριες κουζίνες και γεύσεις εξελίσσοντας παράλληλα τις γαστρονομικές με τις οργανωτικές του ικανότητες. Έτσι δεν παρέλειπε να μαθητεύει κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε βραβευμένα εστιατόρια. Έχει πραγματοποιήσει stage στο Quique Dacosta Restaurant (2 αστέρια Michelin) στη Dénia Ισπανίας το έτος 2010, στο Santo by Martin Berasategui Restaurant (1 αστέρι Michelin) στη Σεβίλλη Ισπανίας το έτος 2011, στο Notos Restaurant στις Βρυξέλλες, Βέλγιο το έτος 2012, στο Konstantin Filippou Restaurant (1 αστέρι Michelin) στη Βιέννη Αυστρίας το έτος 2013.

 

Από το Φεβρουάριο του 2013 εργάζεται ως Executive Chef (Chef de Cuisine) στο La Guérite Restaurant στις Κάννες Γαλλίας. Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef στα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), Victoria Paris Restaurant, στο Παρίσι Γαλλίας, στο Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), στο Shellona Greek Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με το εστιατόριο Mylos στη Σαντορίνη τις σεζόν 2014-2016 και το εστιατόριο Salvia του Aristi Mountain Resort and Villas στα Ζαγοροχώρια την περίοδο 2016-2017. Ήδη από την θερινή περίοδο του 2018 ανάλαβε επιπλέον ως Consultant Chef το επόμενο La Guérite Restaurant – το La Guérite D Maris στην Μαρμαρίδα Τουρκίας καθώς το Medusa Restaurant/Cabaret/Club στις Κάννες Γαλλίας.

 

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Chef συνεργάζεται με πάνω από 17 εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργώντας ένα δικό του, μοναδικό στυλ που τον αντιπροσωπεύει από την αρχή ως σήμερα, τη μίξη της ελληνικής και της γενικότερης μεσογειακής κουζίνας, την οποία ο ίδιος αποκαλεί “Meditegrecian”. Η πλούσια εμπειρία του και η γνώση του διαφόρων εθνικών κουζινών όπως η ισπανική, η ιταλική, η γαλλικά και φυσικά η ελληνική έχουν διαμορφώσει τον γαστρονομικό του χαρακτήρα και την φιλοσοφία του. Δίνει μεγάλη έμφαση στην πρώτη ύλη, στην αμεσότητα, την γεύση και αρώματα που δίνουν τα φρέσκα υλικά και είναι οπαδός του sharing is caring, μότο που προσπαθεί να καλλιεργήσει στα εστιατόρια που συνεργάζεται.