Νόστιμος αέρας ανανέωσης φυσάει στο χωριό Αρίστη Ζαγορίου, όπου το γνωστό Aristi Mountain Resort & Villas συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας και ανακαίνισε τους χώρους του εστιατορίου “Salvia”, με τον σεφ Γιάννη Κιόρογλου να κρατάει πλέον τα ηνία της κουζίνας, μυώντας τους επισκέπτες στην “Κουζίνα της Φύσης”.

Το νέο γαστρονομικό concept που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Κιόρογλου -γνώστης και οπαδός της ηπειρώτικης κουζίνας- περιλαμβάνει πιάτα φτιαγμένα στο σύνολο τους από προϊόντα που προέρχονται από τη “γυάλινη φάρμα” τους ή αλλιώς το σύγχρονης τεχνολογίας θερμοκήπιο από γυαλί, το οποίο δημιούργησαν πρόσφατα στις παρυφές του χωριού, δίνοντας τη δυνατότητα καλλιέργειας λαχανικών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με βιολογικό τρόπο. Παράλληλα, στο χωράφι γύρω – γύρω φυτεύεται μποστάνι με ζαρζαβατικά, αρωματικά φυτά και βότανα, ενώ επιλέγουν και προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς.

Το νέο μενού του Aristi γεννήθηκε μέσα από την ομορφιά και την απλότητα της περιοχής που το περιβάλει.

Στο νέο μενού, λοιπόν, που σέβεται την εποχικότητα, βρίσκεις ποταμίσια πέστροφα με εσπεριδοειδή μαγειρεμένη με τον πιο απλό τρόπο, το ξακουστό χέλι Κορωνησίας, διάσημα ντόπια τυριά και μανιτάρια και εκλεκτά κρέατα από τις φάρμες τις περιοχής. «Το νέο μενού του Aristi γεννήθηκε μέσα από την ομορφιά και την απλότητα της περιοχής που το περιβάλει. Οι ιδέες στο μυαλό μου γέμισαν με γεύσεις και αρώματα από την περιοχή και κατάλαβα ότι πρέπει να δημιουργήσω πιάτα απλά και με ουσία γεμάτα, σαν τον καθαρό αέρα της περιοχής! Είναι σαν όνειρο να ξυπνάς το πρωί και να κόβεις τους ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα από το μποστάνι και το θερμοκήπιο και να τα συνδυάζεις με αυτά που σου χαρίζει άφθονα η περιοχή!», δηλώνει ο σεφ.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ.