Κεντρική μορφή του εστιατορίου «La Guérite» την τελευταία τετραετία, ο ταλαντούχος σεφ επενδύει στην απλότητα των γεύσεων της Μεσογείου, στην υψηλή τεχνική και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Ταξιδέψαμε στις Κάννες και περάσαμε ένα πυρετώδες 24ωρο με τον ίδιο και την ομάδα του.

Κάθε βήμα του 36χρονου σεφ είναι σταθερό και γίνεται προσεκτικά και μελετημένα, με το μυαλό του να λειτουργεί σε ρυθμούς σχεδόν το ίδιο φρενήρεις με εκείνους της κουζίνας σε ώρα αιχμής

Αν δεν το θέλεις και δεν το ονειρεύεσαι, αν δεν έχεις το πάθος και την αγάπη να φορέσεις τη στολή του μάγειρα, καλύτερα να μην το κάνεις

Η κουζίνα δεν είναι από τα μέρη στα οποία μπορείς να δουλέψεις με το ρολόι στο χέρι», λέει ο Γιάννης Κιόρογλου όταν εύλογα τον ρωτώ για τα ωράρια της κουζίνας, για το κατά πόσο είναι προετοιμασμένοι οι νέοι μάγειρες και για το πόσοι τελικά αντέχουν. «Η μαγειρική είναι τρόπος ζωής. Αν θέλεις να γίνεις μάγειρας, θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να ζεις και ως μάγειρας. Είναι επάγγελμα ένστολο, που σημαίνει ότι απαιτεί απόλυτη πειθαρχία. Είναι επίσης τέχνη. Στο ξεκίνημα θα πρέπει πρώτα να μάθεις όλες τις τεχνικές μαγειρικής ώστε στη συνέχεια να μπορείς να διαμορφώσεις και να εξελίξεις τον μαγειρικό σου χαρακτήρα.

Πρέπει να μάθεις να ζεις με τη μαγειρική. Να συμμορφωθείς με την ιδέα ότι το εστιατόριο θα γίνει σπίτι σου και οι μάγειρες θα είναι η οικογένειά σου. Να μάθεις να είσαι ταυτόχρονα επαγγελματίας, καλλιτέχνης, στρατιωτικός και οικοδεσπότης. Θα πρέπει να μάθεις να ζυγίζεις σωστά τις καταστάσεις, να είσαι σε εγρήγορση για να καλλιεργείς και να εξελίσσεις τις δεξιότητές σου», συμπληρώνει.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ και online.

Ετικέτες: