Ένας χρόνος στις Κάννες. Τα φαγητά του τα έχουν δοκιμάσει ο Αλβέρτος του Μονακό, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η Ριάνα και πάρα πολλοί ακόμη. Και έχουν μείνει έκπληκτοι…

«Τον Ιανουάριο του 2013, ήμουν για καφέ με δύο φίλους μου. Συζητούσαμε το ενδεχόμενο να φύγουμε από την Ελλάδα! Σήμερα ο ένας από αυτούς είναι στο Λονδίνο, ό άλλος στο Κατάρ και εγώ στις Κάννες.» Ο Γιάννης Κιόρογλου, είναι σεφ. Έχει δουλέψει πλάι σε πολύ γνωστά ονόματα και οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει, όπως ο ίδιος μας εκμυστηρεύεται, είναι πολύ σημαντικές. «Κάποια στιγμή, κατάλαβα, ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να μου δώσει κάτι παραπάνω.

Μαστίχα Χίου, κρόκος Κοζάνης, αυγοτάραχο. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ελληνικά προϊόντα που έχουμε εντάξει στην κουζίνα μας και γίνονται ανάρπαστα.

Άρχισα να εξετάζω διάφορα ενδεχόμενα, όπου μεταξύ αυτών, ήταν και να φύγω στο εξωτερικό. Δυστυχώς η κρίση συμπαρασύρει οποιαδήποτε θετική διάθεση και αυτό δημιουργεί μιζέρια. Ειδικά σε ένα επάγγελμα που θέλει φαντασία, θέλει το κάτι παραπάνω για να μπορείς να σταθείς στην έτσι και αλλιώς δύσκολη συγκυρία, αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα».

Παρόλο που είχε προτάσεις για εργασία στην Ελλάδα, δεν είχαν διάθεση για δημιουργία. Όπως μας λέει, κάθε πρόταση εμπεριείχε στεγανά, σε τέτοιο βαθμό που το αποτέλεσμα ήταν προδιαγραμμένο και δυστυχώς αρνητικό.

«Στρέφοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειάς μου στην αναζήτηση διεξόδων, έψαξα δουλειά σε διάφορες χώρες. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, ήρθε από τις Κάννες, από ένα πολύ διάσημο εστιατόριο. Το La Guerite!Βρίσκεται σε ένα μικρό νησί, το Lerins Saint Merguerite. Δεν το πολυσκέφτηκα. Δεν έχω να χάσω τίποτα! Η προσωπική μου θέληση ώστε να εξελίξω τη μαγειρική, με έκανε να απαντήσω αμέσως θετικά. Εκεί ανέλαβα να ηγηθώ της κουζίνας και τα πράγματα ακολούθησαν πολύ θετική πορεία».

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ

Ετικέτες: